Gorgonzola, Prosciutto, Peer En Radicchio Toast

Gorgonzola, Prosciutto, Peer En Radicchio Toast

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes zuurdesembrood
  • Extra virgin olijfolie
  • 40g gorgonzola, in stukjes gescheurd
  • 1 peer, fijngesneden - klokhuis verwijderd
  • 2 plakjes prosciutto
  • 4 bladeren van radicchio, fijn gesneden
  • Vers gemalen zwarte peper

Bereidingswijze::

  1. Plaats de sandwichplaten en verwarm voor op de hoogste stand.
  2. Giet wat olijfolie op de sandwichplaat en leg een kant van elk plakje zuurdesem in de olie om te coaten.
  3. Leg twee sneetjes zuurdesembrood met de olijfolie naar beneden op een werkblad en beleg de sneetjes met laagjes gorgonzola, peertjes, prosciutto en radicchio. Breng op smaak indien gewenst.
  4. Werk af met de overgebleven plakjes zuurdesembrood, met de olijfolie naar boven.
  5. Zodra het groene indicatielampje gaat branden, plaats je elke sandwich op de verwarmde sandwichplaten en sluit je de klep.
  6. Zet de temperatuur op middelhoog en toast 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
  7. Snijd sandwiches langs de geperforeerde rand en serveer.

Benodigde apparatuur