Ingrediënten:
- 4 sneetjes zuurdesembrood
- Extra virgin olijfolie
- 40g gorgonzola, in stukjes gescheurd
- 1 peer, fijngesneden - klokhuis verwijderd
- 2 plakjes prosciutto
- 4 bladeren van radicchio, fijn gesneden
- Vers gemalen zwarte peper
Bereidingswijze::
- Plaats de sandwichplaten en verwarm voor op de hoogste stand.
- Giet wat olijfolie op de sandwichplaat en leg een kant van elk plakje zuurdesem in de olie om te coaten.
- Leg twee sneetjes zuurdesembrood met de olijfolie naar beneden op een werkblad en beleg de sneetjes met laagjes gorgonzola, peertjes, prosciutto en radicchio. Breng op smaak indien gewenst.
- Werk af met de overgebleven plakjes zuurdesembrood, met de olijfolie naar boven.
- Zodra het groene indicatielampje gaat branden, plaats je elke sandwich op de verwarmde sandwichplaten en sluit je de klep.
- Zet de temperatuur op middelhoog en toast 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Snijd sandwiches langs de geperforeerde rand en serveer.