Ingrediënten:
-
Kruidenmix
- 1 kleine nootmuskaat
- 4 tl zwarte peperkorrels
- 5 kruidnageltjes
- ½ kaneelstokje
- 4 tl komijnzaad
- 3 tl korianderzaad
- 1 tl kardemompeulen, alleen zaden
- 6 tl milde paprikapoeder
- 5 el olijfolie
- 1 middelgrote bloemkool
Bereidingswijze::
- Doe alle kruiden in een kruidenmolen of vijzel en maal de kruiden fijn. Verwijder 4 eetlepels kruidenmix en zet deze apart.
- Neem de 4 eetlepels van de kruidenmix en mix dit met de olijfolie om een vloeibare pasta te maken.
- Om de bloemkoolsteaks te bereiden, verwijder je de bladeren van de bloemkool (de jonge zachte bladeren kunnen in plakjes worden gesneden en samen met de bloemkool worden gekookt). Knip de basis af zodat deze plat op een bord ligt. Snij 2 dikke plakjes of 3 matige plakjes uit het midden van de bloemkool.
- Plaats de grillplaten in de Griddle & Grill en sluit de bovenkant van de grill. Verwarm de platen tot 200°C. Smeer de bloemkoolsteaks en bladeren royaal in met het kruidenmengsel. Leg de bloemkoolsteaks en blaadjes op de hete grillplaten, sluit de bovenkant van de grill. Grill de bloemkoolsteaks 5 minuten.