Ingrediënten:

  • 1 middelgrote aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein handje peterselieblaadjes
  • 2 el tahin
  • Sap van ½ citroen
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl zout

Bereidingswijze::

  1. Neem een vork en prik gelijkmatig in de aubergine.
  2. Gril de aubergine onder een hete grill en draai af en toe om, zodat de aubergine overal evenveel gegrild is. Het vlees moet nog erg zacht zijn, tot op het punt dat de aubergine uit elkaar valt. Als de aubergine gegrild is, zet je hem aan de kant om hem lichtjes te laten afkoelen. Lepel het zacht geworden vlees eruit en gooi de schil weg.
  3. Doe het gegaarde vruchtvlees van de aubergine en de overige ingrediënten in de MINI-HAKMOLEN. Hak fijn tot je een gladde, romige structuur krijgt.
  4. Proef en breng op smaak.

Benodigde apparatuur