Ingrediënten:
- 1 zalmmoot
- 1 Miso-zakje - verkrijgbaar bij alle grote supermarkten
- 2 el donkere sojasaus
- Een handvol broccolini
- 1 tl sesamolie
- Zwarte sesamzaadjes
- Sap van 1/2 limoen
Bereidingswijze::
- Marineer de zalm in de miso en sojasaus voor een uur of twee voor het koken om er veel smaak aan te geven.
- Start met koken. Bevestig de grillplaten en stel de temperatuur in op middelhoog. Eenmaal heet, spuit of bestrijk de platen met olie en leg de zalm schuin neer. Sluit de grill en bak 5-8 minuten, afhankelijk van de dikte van je zalmmoot.
- Eenmaal gebakken maar nog niet helemaal gaar, haal de zalm van de grillplaten en wikkel het in folie en leg het opzij om te rusten terwijl je de broccolini kookt. De restwarmte zal de vis blijven garen tot de broccoli klaar is.
- Bestrijk de broccolini met sesamolie en leg op de grill. Houd de grill open en grill 3 minuten aan beide kanten. Pak de limoen en pers het sap uit op de platen. Het zal sissen, maar dat is oké. Sluit dan de grill en laat het zo een minuutje liggen.
- Haal de zalm uit de folie. Als het er nog niet helemaal gaar uitziet, ga dan een paar minuten terug naar de grill tot het gaar is.
- Serveer de zalm over de broccoli en besprenkel met zwarte sesamzaadjes.