Ingrediënten:
- 1 pakje verse halloumi, gesneden in vierkantjes van 2,5 cm
- 1 ananas, gesneden in vierkantjes van 2,5 cm
- 1 courgette in dunne linten gesneden met een dunschiller
- 1/2 teentje knoflook
- 1 limoen (gehalveerd)
- Een scheutje honing
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze::
- Plaats de grillplaten in de Griddle & Grill en verwarm op de hoogste stand.
- Hak, terwijl de grill voorverwarmt, een paar muntblaadjes fijn en voeg ze toe aan een kom met een scheutje olijfolie, een scheutje honing, zout en peper en het sap van de helft van de limoen. Roer het goed door tot het glazuur volledig is gemixt.
- Voor de courgette kun je de linten vouwen zoals je wilt, maar wij raden aan ze concertina-stijl te vouwen. Spies een courgettelint, gevolgd door een stuk ananas en vervolgens halloumi. Herhaal het proces op elke gewenste manier totdat de spiesjes helemaal gevuld zijn. Bestrijk ze met het glazuur en leg ze op de grill.
- Houd de grill open en grill de kebabs aan beide kanten 2 minuten tot ze lichtbruin zijn. Serveer direct met wat extra courgette linten.
- Voor extra smaak en garnering grill je de resterende halve limoen (met de snijzijde naar beneden) gedurende 1 minuut. Knijp het warme sap over de kebabs voor een pittige afdronk (optioneel).