Ingrediënten:
-
Vulling
- 400g rundvlees, in hapklare stukjes gesneden
- 1 el olijfolie
- 1 el bloem
- 150g kastanje champignons, schoongemaakt
- 2 uien, geschild
- 2 wortelen, geschild
- 1 selderij, gewassen
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 150ml water
- 450ml runderbouillon
- 2 takjes rozemarijn, geplukte bladeren
- 1 tl Dijon mosterd
- Zout & versgemalen zwarte peper
Aardappelpuree
- 1kg aardappelen, geschild en grof gehakt
- 100ml halfvolle melk
- 30g boter
- Zout & versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze::
- Verwarm de oven voor op 160°C / gasstand 3. Verhit de olie met een diepe ovenvaste braadpan. Als de olie heet is, doe je de runderstukjes in de pan. Voeg de bloem toe en roer door het vlees. Kook tot de bloem verdwijnt en het vlees bruin is.
- Stel de keukenmachine in met de middelgrote snijschijf of de verstelbare snijschijf op een gemiddelde stand. Snijd de wortels, uien, selderij en champignons in plakjes.
- Doe de groenten samen met de geplette knoflook en rozemarijn in de pan. Roer om alle ingrediënten te combineren. Voeg de bouillon en het water toe en breng op smaak. Roer goed om alle ingrediënten te combineren en plaats de deksel op de pan, voordat je het 3 uur in de voorverwarmde oven zet. Roer af en toe om ervoor te zorgen dat er niets blijft plakken. Voeg een beetje water toe als het mengsel droog wordt.
- Maak de puree terwijl de braadpan kookt. Doe de aardappelen in een pan met koud water en breng aan de kook. Kook zachtjes in 15-20 minuten gaar, tot de aardappelen zacht zijn en laat ze uitlekken. Gebruik de staafmixer met het gemonteerde opzetstuk, mix de aardappelen met de melk en boter tot een gladde massa en breng op smaak.
- Haal de braadpan uit de oven en verplaats de inhoud naar een ovenschaal. Verhoog de oventemperatuur tot 180 ° C / gasstand 4. Bedek het vlees met de aardappelpuree en zet 30 minuten in de oven. De taart is klaar als de bovenkant goudbruin is en de vulling borrelt.
- Serveer met vers gekookte groenten.